preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

Turističko-hotelijerski komercijalist

TEME ZA ZAVRŠNI RAD  4.THK 2023./24.

 

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU

  1. Upravljanje imovinom u ugostiteljstvu
  2. Demografske promjene i njihov utjecaj na turistička kretanja u bližoj budućnosti
  3. Turistički razvoj slabije razvijenih zemalja
  4. Razvoj termalnog turizma u Hrvatskom zagorju
  5. Strategija razvoja turizma grada/županije  XY
  6. Potencijal razvoja seoskog turizma u Hrvatskom zagorju
  7. Razvoj turizma – pogled u budućnost
  8. Medicinski i spa turizam – primjeri regionalnog razvoja
  9. Planiranje marketinških aktivnosti turističke destinacije
  10. Zimski turizam – izazovi i ograničenja razvoja
  11. Utjecaj turizma na razvoj gastronomskih destinacijskih proizvoda
  12. Trendovi u međunarodnim putovanjima i utjecaji na hrvatski turizam

 

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  1. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 1
  2. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 2
  3. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 3
  4. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 4
  5. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 5
  6. Organizacija i posluživanje MENU-a broj 6
  7. Vino i sommelijerstvo
  8. Priprema i posluživanje mješanih pića u baru
  9. Organizacija i tehnike posluživanja Cocktail party za 100 osoba
  10. Organizacija i tehnike posluživanjna svečanog Buffeta za 100 osoba
  11. Organizacija i tehnike posluživanja banqueta za 100 osoba

 

 

KUHARSTVO (sa slastičarstvom)

 

TURISTIČKI MENI

MENI 1.

Marinirani patlidžani

***

Juha od špinata

***

Pirjana goveđa pržolica u pikantnom umaku

Restani krumpir

Salata od mrkve

***

Parfe od čokolade

 

MENI 2.

Pašteta od patlidžana

***

Juha od bijelog graha

***

Pirjana svinjska pečenica s kuminom

Gratinirani krumpir

Salata od rotkvica

***

Semifredo od lješnjaka

 

MENI 3.

Juha od poriluka

***

Zeleni rezanci

***

Teleći sote u krem umaku

Domaći pljukanci

Salata od kelja

***

Palačinke s bademima

 

MENI 4.

Juha od riže s povrćem

***

Trganci sa sirom

***

Popržena goveđa pisanica na mađarski način

Njoki od cikle

Salata od mahuna

***

Sladoled od buče

 

MENI 5.

 

Juha od graška s mahunama

***

Špageti na milanski način

***

Odrezak od špinata, umak od luka

Povrće na žaru

Salata od pečenih paprika

***

Nabujak s narančom

 

MENI 6.

 

Juha od ječma

***

Rižot na milanski način

***

Chateaubriand Victor Hugo, madera umak

Glazirane šparoge

Salata od krastavaca

****

Torta od oraha

 

MENI 7.

Salata od hobotnice

***

Krem juha od cvjetače

***

Kosana pisanica

Restani krumpir-kašica od špinata

Miješana salata

***

Voćni kup

 

MENI 8.

Krem juha od rajčice

***

Špageti na mediteranski  način

***

Teleći odrezak s gljivama

Hrustavci od krumpira

Složena salata

***

Voćna salata

 

MENI 9.

Bistra riblja juha

***

Zapečeni poriluk

***

Punjene lignje

Kuhani krumpir

Salata od  crvenog radiča

Zelena salata

***

Sacher torta

 

MENI 10.

Talijanska salata

***

Juha od graška s ljevancima

***

Pohani list Colbert

Blitva na dalmatinski način

Zelena salata

***

Krema od vanilije

 

 

MENI 11.

Salata od tunjevine

***

Juha od mrkve s rižom

***

Zapečeni kovač na diplomatski način

Krumpir na princezin način

Salata od rikole

***

Palačinke s ananasom

 

MENI 12.

Salata od hobotnice

***

Teleća ragu juha

***

Kijevski kotlet

Prženi krumpir, grašak na maslacu

Miješana salata

***

Varenac od čokolade

 

MENI 13.

Domaća goveđa juha s rezancima

***

Rižot s vrganjima

***

Pečeni svinjeći kare

Povrće na maslacu

Zelena salata

***

Savijača od jabuka

 

MENI 14.

Juha od boba

***

Poširana jaja na gurmanski

***

Pureća prsa na Orly način

Pirjana riža

Salata od krastavaca

***

Doboš torta

 


CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju