« Svibanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Ljetna škola gastronomije i turizma
U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, Renata Tršinski, koordinatorice projektnih aktivnosti i Josip Hodak, mentor 13 učenika iz SŠ Zabok, TUPŠ Bjelovar, SŠ Prelog i GOŠK Varaždin, sudjelovali su u programu Ljetne škole gastronomije i turizma koja se održala u Poreču od 27. do 30. lipnja 2022. godine.
Program Ljetne škole gastronomije i turizma obuhvatio je niz stručnih područja gastronomije i turizma gdje su se učenici kroz učenje temeljeno na radu u realnom radnom okruženju - prostorima ugostiteljskih objekata, OPG-ova i pogona u kojima se odvija proizvodni i poslužni proces za potrebe tržišta rada, pripremali i za ciljane natjecateljske discipline (kuharstvo, barističke vještine, posluživanje hrane, sommelijerstvo, prezentacijske vještine i dr.).
Učenici su kroz radionice u stvarnom radnom okruženju upoznali specifične uvjete rada i zahtjeve kojima se treba prilagoditi djelatnik u ugostiteljsko-turističkom radnom procesu. Stekli su uvid u poslovanje i mogućnosti obavljanja praktične nastave, razvoja karijere i uvjete zapošljavanja.
13. ŠTRUKLIJADA
U subotu, 02.07.2022., učenici Srednje škole Zabok - Regionalnog centra kompetentnosti sudjelovali su na 13. Štruklijadi, koja se održavala na Bedekovčanskim jezerima.
Međunarodno GASTRO natjecanje u Bratislavi!
3. Palačinka kup
U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole Zabok, Karolina Škudar 3.Ub razred i Tomislav Štrumfin 3.Ua razred, sudjelovali su na 3. Palačinka kupu, koji se održao 26. travnja, u organizaciji Srednje škole Viktorovac, na glavnom gradskom trgu u Sisku.
Škola u medijima: Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji RCKTU Zabok
Ravnateljica Draženka Jurec i direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić potpisali su 27.4.2022. ugovor o javnoj nabavi za izvođenje 66,39 milijuna kuna vrijednih građevinskih radova na dogradnji i rekonstrukciji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok. Više o samom događaju: VELIK DAN ZA SŠ ZABOK I ŽUPANIJU: Kreću 66,3 milijuna kuna vrijedni radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok
:: opširnije ::
16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene
U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik 3.Ua razreda, Patrick Šajnički sudjelovao je na 16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene koji se održao u Višoj strukovnoj školi za ugostiteljstvo, wellness i turizam u Bledu u Sloveniji u razdoblju od 5. do 7. travnja 2022. godine.
Kamelija kup
U okviru projekta ReCeZa Regionalni centar Zabok, od 4. do 5. travnja o.g., učenice 3. THK razreda Srednje škole Zabok, Marinela Valjak, Nikol Fumić i Marija Jug, sudjelovale su na 12. natjecanju učenika kuharstva i slastičarstva, povodom Dana hrvatskog kulinarstva u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.
2. BADEL barmen junior CUP-a
U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik Renato Hudić i mentor Josip Hodak sudjelovali su na natjecanju 2. Badel barmen junior cup-a, koji se održao u Ugostiteljsko – turističkom učilištu u Zagrebu 25.03.2022.
Promocija zanimanja
Srednja škola Zabok kao Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu započela je ovogodišnju promociju zanimanja u okviru organizirane promocije u osnovnim školama u Krapinsko zagorskoj županiji.
WorldSkills Croatia 2022. natjecanja za učenike ugostiteljsko turističke struke
Tjedan edukacija u RCKTU - jačanje kompetencija nastavnika i mentora
Projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu - Zabok orijentiran je na transformaciju SŠ Zabok u Centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Za to su potrebni preduvjeti: materijalni/infrastrukturni - u tijeku je postupak rekonstrukcije školske zgrade i ljudski/kadrovski - jačanje kompetencija nastavnika i mentora.
Anketiranje učenika šk.god. 2021./2022.
U prosincu 2021. godine u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, 132 učenika prvih razreda pristupili su ispunjavanju upitnika mentalne snage.
NAJAVA: Edukacija Digitalno i zeleno u turizmu
Regionalni centar Zabok u okviru projektnih aktivnosti na uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, sa partnerskim institucijama Ekonomskim fakultetom Zagreb i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, u okviru projektnih aktivnosti projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, organizira jednodnevno stručno usavršavanje strukovnih nastavnika u području ekonomsko turističke grupe predmeta, koje će se održati u Srednjoj školi Zabok, na lokaciji Prilaz dr. Franje Tuđmana br. 15 (zgrada Regeneracije), dana 23. veljače 2022. od 10:00 do 13:00 sati.
Radionica - jačanje kapaciteta nastavnika i profesora SŠ Zabok
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz projekt ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, 50 nastavnika Srednje škole Zabok sudjelovalo je 05.01.2022. godine na praktičnoj radionici „Izrada modela kompetencija nastavnika” kao dio aktivnosti za odgojno-obrazovne djelatnike s ciljem jačanja kompetencija iz područja tzv. generičkih vještina: didaktično-metodičkih, pedagoško-psiholoških, interpersonalnih, poduzetničkih i digitalnih vještina.
:: opširnije ::
Radionica Udruge UNUO: Rad s djecom s teškoćama u razvoju
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz projekt ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, nastavnici Srednje škole Zabok i partnerskih škola; Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, sudjelovali su na praktičnoj radionici „Rad s djecom s teškoćama u razvoju“ koju je provela Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.
Praktična radionica iz područja ugostiteljstva; kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje provedena je u razdoblju od 3. do 7. siječnja 2022. godine.
Stručna posjeta partneru Biotehniškom izobraževalnom centru (BIC) u Ljubljani
Na poziv partnera, Biotehnološkog izobraževalnog centra iz Ljubljane, predstavnici Srednje škole Zabok i predstavnici partnera iz obrazovnog sektora: Gospodarske škole Varaždin, Turističko ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i Ekonomskog fakluteta iz Zagreba, u okviru instrumenta Uspostava regionalnih centara kompetencija u sektoru turizma i ugostiteljstva, tj. u okviru projektnih aktivnosti na projektu ReCeZa - Regionalni centar Zabok, bili su gosti BIC-a Ljubljana od 15. do 17. prosinca 2021.
Festival Grand Gourmet
Grand Gourmet je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) kao i timsko natjecanje konobar-kuhar. Predstavnici Srednje škole Zabok u okviru projekta ReCeZa - Regionalnog centra Zabok, prisutni su i na ovom eventu u Splitu, od 6. do 10. prosinca.
OKRUGLI STOL - Obrazovanje, zapošljavanje i tržište rada u turizmu Hrvatske
U četvrtak, 2. prosinca o.g. održan je Okrugli stol na temu Obrazovanje, zapošljavanje i tržište rada u turizmu Hrvatske u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, a u organizaciji Ekonomskog fakulteta Zagreb i Srednje škole Zabok.
Na Okruglom stolu predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima i percepciji strukovnih nastavnika o srednjoškolskim turističkim programima, učenicima i njihovom zapošljavanju, od strane Ekonomskog fakulteta Zagreb. Istraživanja su proveli prof. dr. sc. Oliver Kesar, izv. prof. dr. sc. Danijela Ferjanić Hodak i Ema Roginić, mag. oec.
:: opširnije ::
Okrugli stol o obrazovanju, zapošljavanju i tržištu rada u turizmu Hrvatske
Srednja škola Zabok i Ekonomski fakultet – Zagreb
u okviru ESF projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok
pozivaju Vas na
OKRUGLI STOL
na temu:
„OBRAZOVANJE, ZAPOŠLJAVANJE I TRŽIŠTE RADA U TURIZMU HRVATSKE“
koji će se održati u četvrtak, 2.12.2021. godine s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, Trg J. F. Kennedyja 6.
:: opširnije ::
Edukacija ŠKMER Split
U razdoblju od 16. - 19. studenog 2021. god., strukovni nastavnici SŠ Zabok, Tomislav Vranić i Tomislav Kožić, kao i još 4 polaznika partnera (iz Varaždina, Preloga i Bjelovara, te hotela Kaj iz Marije Bistrice) sudjelovali su na edukacijama Ecole Ducasse predjela i glavna jela s tri Michelinove zvjezdice, a sve u okviru EU projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok.
Edukacija TRAIN THE TRAINER
U razdoblju od 2. - 6. studenog 2021. nastavnici SŠ Zabok Ivan Petek i Stjepan Gmajnički te članovi parterskih instiitucija Tihomir Čurćija (TUPŠ Bjelovar), Kristijan Gregorić (HOTEL ¨KAJ¨ – MARIJA BISTRICA d.o.o.), Marina Šipek i Andrijana Herceg (GOŠK Varaždin), boravili su u Rijeci, na stručnoj edukaciji TRAIN THE TRAINER vezanoj uz barsko poslovanje.
EU BRONCA: Međunarodno natjecanje i konferencija udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola (AEHT-e)
Od 01. do 06. studenog o.g., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole Zabok i tri škole partnera na projektu (Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) sudjelovale su na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održavalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu u sklopu AEHT-a konferencije.
Međunarodno natjecanje udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola [AEHT-e]
Od 01. do 06. studenog u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici naše Škole i još tri škole partnera na projektu sudjeluju na natjecanju europskih ugostiteljskih i turističkih škola koje se održava u glavnom gradu Estonije, Tallinnu.
Gljivarenje vu Stubakima
Tradicionalno, 24. Gljivarenje vu Stubakima nije prošlo bez potpore Srednje škole Zabok. Naši učenici i nastavnici ponovno su se angažirali i sudjelovali na još jednoj manifestaciji i okupljanju gljivara i svih zaljubljenika u prirodu, u Parku prirode Medvednica, u subotu 16. listopada 2021.
JAVNI POZIV za prijavu gospodarskih subjekata
JAVNI POZIV za prijavu gospodarskih subjekata iz sektora turizma i ugostiteljstva u svrhu pohađanja djelatnika programa pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe. Sva dokumentacija uz Javni poziv nalazi se pod opširnije.
Taste the Mediterreanean
Od 06. do 09. listopada u sklopu aktivnosti na projektu ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, djelatnici Srednje škole Zabok te tri škole partnera (iz Bjelovara, Preloga i Varaždina) te partnera iz gospodarstva Hotela Kaj iz Marije Bistrice participirali su na Festivalu Taste the Mediterranean koji se održava u Splitu.
Natjecanje u Termema Tuhelj
U petak, 1. listopada 2021. u Termama Tuhelj, održano je 1. regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke u okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, pod nazivom Oživi tradiciju.
Sudionici natjecanja bili su učenici iz Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin, Turističko ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar te domaćin Srednja škola Zabok.
:: opširnije ::
Oproštaj od škole & Seljenje škole
Učenici i nastavnici su se oprostili od škole, 28.9.2021. kada je bio zadnji dan
nastave: https://photos.app.goo.gl/g8zjzJNMGCAnhPqg8
Dana 29.9.2021 započelo seljenje škole u privremene objekte Regeneracija i
dvorac Bračak: https://photos.app.goo.gl/xQU9BqVZZ7F9Z9CS6
:: opširnije ::
Profesionalni trening po "hand on" konceptu - ŠKMER Akademija
U sklopu EU projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, Borisu Markoviću, nastavniku stručnih predmeta u SŠ Zabok, omogućena je edukacija tj. profesionalni trening po "hand on" konceptu, kojim su obuhvaćene priprema i prezentacija jela od tune u razdoblju od 20. - 22. rujna 2021. u Splitu. Edukaciju je organizirala i provodila ŠKMER Akademija - platforma stalnih izmjena iskustava i unaprjeđenja vještina i znanja svih zanimanja u ugostiteljstvu, mjesto za kuhare i ugostitelje koji se žele usavršavati, kao i za mlade koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. U sklopu projekta ovom edukacijom su obuhvaćeni i nastavnici škola partnera: Mirjana Habek (Gospodarska škola Varaždin), Vlado Bogomolec (Srednja škola Prelog) i Igor Grgić (Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.)
100 % Zagorsko u Zagrebu
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz projekt ReCeZa – Regionalni Centar Zabok, djelatnici i učenici Srednje škole Zabok sudjelovali su na manifestaciji 100 % Zagorsko koja se održala na trgu Bana Jelačića, 17. rujna 2021. godine.
:: opširnije ::
Radionica u BIC Ljubljana
Dana, 14. rujna 2021. godine u prostorima Biotehniškog izobraževalnog centra Ljubljana (BIC Ljubljana) u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok održan je niz radionica za nastavnike: Izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov s posebnimi potrebami; sodelovanje z delodajalci in drugimi strokovnimi ustanovami.
Tema radionice je bila osposobljavanja i obavljanja praktične nastave učenika s posebnim potrebama. Prisustvovali su djelatnici iz partnerskih institucija: Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja te Srednje škole Zabok.
:: opširnije ::
Radionica Artisan pekarstva u Kul IN Sisak
Nastavnici srednjih škola Zabok i Prelog koje su dio Regionalnih centra za kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu ReCeZa iz Zaboka, postali su učenici na tjedan dana. U svrhu profesionalnog razvoja, sudjelovali su na jednotjednom programu Artisan pekarstva u Kulinarskom Institutu Kul IN.
:: opširnije ::
Tečaj ARTISAN pekarstva u KUL IN-u, Sisak
Nastavnik strukovnih predmeta Boris Marković iz Srednje škole Zabok prisustvovao je Tečaju artisan pekarstva koji se održao u Sisku, KULIN d.o.o. u periodu od 05. do 09. srpnja 2021. godine. Na radionicama su također prisustvovale i nastavnice Anica Naranđa i Gordana Žvorc iz škole partnera Srednje škole Prelog.
:: opširnije ::
Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti
U okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) u Opatiji u sklopu znanstvene konferencije ToSEE - Tourism in Southern and Eastern Europe 2021. održao se okrugli stol na temu: Turizam novog doba: Uloga centara kompetentnosti.
Škola u medijima: Projekt ReCeZa
"Školovat ćemo turistički kadar iz ukupno sedam županija. To je više od pola svih učenika, mentora i ugostiteljskih škola u Hrvatskoj. Svjsni smo tog izazova i dat ćemo sve od sebe." Cijeli članak sa portala Zagorje International.com pročitajte na slijedećoj poveznici: http://www.zagorje-international.hr/izdanja/broj567/mobile/index.html#p=34
:: opširnije ::
Ljetna škola gastronomije i turizma
U okviru projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici ugostiteljsko turističke struke Srednje škole Zabok i partnerskih škola iz Preloga, Varaždina i Bjelovara sudjelovali su na specijalističkim radionicama kroz učenje temeljeno na radu u Termama Tuhelj u razdoblju od 21. - 26. lipnja 2021. godine.
Na edukacijama je sudjelovalo 12 učenika: Ana Majhen, Lorena Turk, Sanela Matiša, Klara Frljužec, Karolina Škudar, Ana Čukman, Tena Novosel, Dijana Ignac, Izabel-Leona Kolman, Fran Slamek, Domagoj Franjević i Emanuel Hržić Vlahek. Iz svake je škole bilo po troje učenika u pratnji nastavnice Nevenke Bosilj iz Gospodarske škole Varaždin te mentoriranje i podršku koordinatorice projektnih aktivnosti Renate Tršinski, nastavnika kuharstva Tomislava Vranića, voditelja Centra Andreja Ivankova i voditeljice projekta Branke Kralj.
:: opširnije ::
Sastanka projektnog tima i radne skupine ReCeZa – REGIONALNI CENTAR ZABOK
Dana, 11. lipnja 2021. u prostorima Srednje škole Zabok održan je sastanak projektnog tima i radne skupine projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok. Prisustvovali su predstavnici partnera iz Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Ekonomskog fakulteta Zagreb, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, Biotehniškog izobraževalnog centra Ljubljana i Zagorske razvojne agencije.
:: opširnije ::
Biser mora – međunarodni kulinarski festival
Od 29. svibnja do 1. lipnja 2021.g., u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici završnih razreda naše škole i još tri škole partnera na projektu, sudjelovale su na školskom natjecanju srednjih i viših ugostiteljskih škola u sklopu Bisera mora - međunarodnog kulinarskog festivala koji se održao u Supetru na otoku Braču.
“DANAS JE VELIKI DAN”: S nestrpljenjem očekujemo početak gradnje. Na nama je velika odgovornost – transformirati Srednju školu Zabok u mjesto za adekvatno obrazovanje turističkog kadra
U utorak je izdana građevinska dozvola za projekt izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, vrijednog 35 milijuna kuna.
Ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec pojašnjava kako će realizacijom projekta, SŠ Zabok biti transformirana u Centar kompetentnosti koji će osigurati uvjete za adekvatno obrazovanje, stjecanje znanja i vještina kakvo se od turističkog kadra i očekuje.
:: opširnije ::
Karijerno savjetovanje i profesionalno orijentacija - Ekonomski fakultet Sveučilište u Zagrebu
U srijedu, 19. svibnja, održano je predstavljanje Ekonomskog fakulteta za učenike maturalnih razreda Srednje škole Zabok vezano uz nastavak školovanja na Fakultetu. Ekonomski fakultet – Zagreb predstavili su:
:: opširnije ::
Gastronomska radionica i priprema za natjecanje
Učenici ugostiteljsko turističke struke i ove su godine sudjelovali na još jednoj u nizu gastronomskih radionica pod vodstvom svojih mentora, ali i našeg bivšeg učenika Matije Jagića, koji je veći dio svoje karijere boravio na stažiranju u eminentnim restoranima s Michelinovim zvjezdicama poput Konobe Pellegrini, Hiša Franko, Restorant Maaemo u Oslu, Die Brasserie u Njemačkoj i drugdje, kod vrsnih chefova s više Mishelinovih zvjezdica.
S obzirom da se ekipica naših učenika priprema za međunarodno natjecanje Biser mora na Braču, s temom nacionalne kuhinje, ovo je bila prilika da pozovemo Matiju da nam prezentira nekoliko delicija i prenese svoja iskustva sa stažiranja. Važno je spomenuti da se filozofija takvih svjetski poznatih chefova i restorana bazira na autohtonim namirnicama iz okruženja te stupnju kreativnosti i pripreme hrane, ali i kombinaciji začina, sastojaka i postojanosti kvalitete gastronomskih delicija.
:: opširnije ::
Karijerno savjetovanje i profesionalno informiranja
Tijekom svibnja, u okviru projekta ReCeZa, održat će se niz radionica karijernog savjetovanja i profesionalnog informiranja za učenike Srednje škole Zabok i partnerskih škola: Gospodarske škole iz Varaždina, Srednje škole iz Preloga i Turističko ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara od strane raznih školskih institucija i gospodarskih subjekata.
Prvu radionicu profesionalnog informiranja i karijernog savjetovanja odradio je Kulinarski institut (KUL IN) iz Siska 7. svibnja u Srednjoj školi Zabok za maturante četverogodišnjih turističkih zanimanja (hotelijersko – turistički tehničar i turističko – hotelijerski komercijalist).
:: opširnije ::
Radionica - ARTISAN SLADOLEDA u Kul In Sisak
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz soft komponentu projekta ReCeZa, temeljeno na elementu Jačanje kompetencija nastavnika i mentora, strukovni nastavnici Srednje škole Zabok: Tomislav Vranić, Tomislav Kožić i Boris Marković, sudjelovali su na jednodnevnom tečaju i radionici iz područja artisan sladoleda u Kul In-u, 24.04.2021. god.
:: opširnije ::
Izviješće sa Interaktivne radionica Udruge UNUO
Srednja škola Zabok – Regionalni centar kompetentnosti u suradnji s Udrugom UNUO je organizirala i provela drugi dio edukacija za nastavnike SŠ Zabok i partnerskih institucija - Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škola Bjelovar, tijekom uskršnjih školskih praznika u razdoblju od 6. do 9. travnja.
Uvodna konferencija EU projekta ReCeZa
Dana 12.4. odrađena je Uvodna konferencija EU projekta ReCeZa. Više o EU projektu na portalu Zagorje-Internationl:
:: opširnije ::
Sastanku projektnog tima i radne skupine ReCeZa – REGIONALNI CENTAR ZABOK
Dana, 24. veljače 2021. u prostorima Poslovno – tehnološkog inkubatora održan je sastanak projektnog tima i radne skupine projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok. Prisustvovali su: Srednja škola Prelog, Gospodarska škola Varaždin, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Ekonomski fakultet Zagreb, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, Salve Regina-Marija Bistrica d.o.o., Biotehniški izobraževalni center Ljubljana i Zagorska razvojna agencija.
Izviješće o projektnim aktivnostima REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
Ministarstvo znanosti i obrazovanja na osnovu Zakona o strukovnom obrazovanju i vrlo strogih kriterija, 20. srpnja 2018., donijelo je Odluku o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju za 25 srednjoškolskih ustanova u RH u sektorima: turizma i ugostiteljstva, zdravstva, strojarstva, poljoprivrede te elektrotehnike i računarstva. Srednja škola Zabok jedna je od 6 srednjoškolskih strukovnih ustanova u sektoru turizma i ugostiteljstva, koja je dobila/zaslužila to laskavo i obvezujuće priznanje. Projektne aktivnosti su u tijeku, a trajat će do kraja 2023. godine.
:: opširnije ::
ReCeZa – Regionalni centar Zabok
ReCeZa – Regionalni centar Zabok |
Srednja škola Zabok provodi projekt pod nazivom „ReCeZa – Regionalni centar Zabok“. Cilj ovog projekta je transformacija SŠ Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini.
Srednja škola Zabok će postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU ZABOK
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU ZABOK |
Srednja škola Zabok provodi projekt pod nazivom „Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok“. Transformacijom u Centar kompetentnosti Srednja škola Zabok će moći osigurati uvjete za adekvatno obrazovanje, stjecanje znanja i vještina kakvo se od turističkog kadra očekuje u privatnom sektoru. Centar će uz modernizirane i nove učionice, praktikume, trening centar i zajedničke prostore dobiti i akademis– ugostiteljski objekt sa smještajnim jedinicama različitih kategorija, koji će kroz segmente poslovanja u realnim situacijama pružati najbolju praktičnu nastavu polaznicima Centra. Uz stvaranje odgovarajućih uvjeta za vrhunsko obrazovanje, cilj je u takvom objektu omogućiti učenje temeljeno na radu, pružiti jedinstven primjer dobre prakse i pokazni primjer zelene arhitekture i funkcionalnosti u gospodarskom sektoru u Hrvatskoj i okruženju.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ljetna škola kulinarstva u Kul In-u, Sisak
Učenici završnih razreda Srednje škole Zabok i učenici iz partnerskih škola Prelog, Varaždin i Bjelovar prisustvovali su radionicama iz područja gastronomije i ugostiteljstva u razdoblju od 25. - 27. lipnja o.g. u Sisku, KULIN d.o.o., Sisak.
OSOBNA ISKAZNICA PROJEKTA - RCK
Centri kompetentnosti u turizmu
:: opširnije ::Potpisivanje ugovora o uspostavi infrastrukture RCK Zabok
U petak, 6. prosinca 2019.g., ravnateljica SŠ Zabok, gđa. Draženka Jurec, potpisla je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa gosp. Markom Pavićem, ministrom Regionalnog razvoja i fondova EU.
:: opširnije ::