preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

Projekti Europske unije

12. Kongresa slastičarstva Interslast u Termama Tuhelj

Autor: Ivana Manojlović, 23. 10. 2023.

Dana 17.10.2023. održan je 12. internacionalni kongres slastičarstva „Interslast“ u hotelu Well u Termama Tuhelj, na kojem je sudjelovalo 60 ekipa juniora - slastičara iz Hrvatske i inozemstva u natjecateljskom dijelu. Glavni cilj kongresa je promocija slastičarskih zanimanja.
Iako Srednja škola Zabok ne upisuje učenike za slastičarska zanimanja, naše učenice 2. razreda za zanimanje kuhar, Josipa Jug i Katarina Glas natjecale su se u pripremi tradicijskih slastica orehnjače i breskvica te u pripremi makaronsa - internacionalne slastice. Učenice su pripremale orehnjaču i breskvice pod mentorstvom nastavnika Tomislava Vranića i Zdravka Semenskog, a pripremu macaronsa mentorirala je gđa Iva Lež iz CukerLaba. Učenice su pohvaljene od strane stručnog žirija, na čelu kojega je bila gđa. Dragica Lukin. Ipak, medalje su osvojili naši partneri iz BIC Ljubljane.
U pratnji učenica pri prezentiranju slastica bile su nastavnice Darija Vrdoljak i Verica Komin.
Pored natjecateljskog dijela, učenice i nastavnice sudjelovale su na stručnim predavanjima i edukacijama vezane uz pripremu slastica.
 
 
 
 




CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju