preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 949943
Ovaj mjesec: 220782
Projekti Europske unije

Gastronomska radionica i priprema za natjecanje

Učenici ugostiteljsko turističke struke i ove su godine sudjelovali na još jednoj u nizu gastronomskih radionica pod vodstvom svojih mentora, ali i našeg bivšeg učenika Matije Jagića, koji je veći dio svoje karijere boravio na stažiranju u eminentnim restoranima s Michelinovim zvjezdicama poput Konobe Pellegrini, Hiša Franko, Restorant Maaemo u Oslu, Die Brasserie u Njemačkoj i drugdje, kod vrsnih chefova s više Mishelinovih zvjezdica.

S obzirom da se ekipica naših učenika priprema za međunarodno natjecanje Biser mora na Braču, s temom nacionalne kuhinje, ovo je bila prilika da pozovemo Matiju da nam prezentira nekoliko delicija i prenese svoja iskustva sa stažiranja. Važno je spomenuti da se filozofija takvih svjetski poznatih chefova i restorana bazira na autohtonim namirnicama iz okruženja te stupnju kreativnosti i pripreme hrane, ali i kombinaciji začina, sastojaka i postojanosti kvalitete gastronomskih delicija.

 

 

 


Za ovu prigodu napravljeno je nekoliko jela, s autohtonim namirnicama iz okruženja uz dašak novosti i ljubavi prema hrani, od kojih ističemo:

  • juhu od medvjeđeg luka
  • obložena pačja prsa na palenti s kremom od mrkve i rikole
  • mus od bijele čokolade s medenjakom

Sva ostala jela mogu se pogledati na fotografijama, ali i u fotogalerijama naših učenika. Našim mladim kuharima poželimo puno sreće i uspjeha na međunarodnom natjecanju Biser mora na Braču, koji će na natjecanju predstaviti gastronomiju Hrvatskog zagorja.

Branka Kralj

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 19. 5. 2021.




preskoči na navigaciju