« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
2. BADEL barmen junior CUP-a
U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik Renato Hudić i mentor Josip Hodak sudjelovali su na natjecanju 2. Badel barmen junior cup-a, koji se održao u Ugostiteljsko – turističkom učilištu u Zagrebu 25.03.2022.
U okviru Smotre učenika ugostiteljsko turističkih škola, održano je natjecanje u pripremi barskih mješavina. Sponzor natjecanja bio je Badel 1862., a zadana tema Antique pelinkovac – najpopularnije piće današnjice. Sukladno postavljenoj temi, natjecanje je uključivalo 3 discipline: priprema kratke barske mješavine, priprema duge barske mješavine i priprema barskih mješavina slobodnim stilom - flair.
Učenik Renato Hudić pripremao je kratku barsku mješavinu pod nazivom „Marpelino“, a recept je osmislio zajedno s mentorom. Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od renomiranih barmena, sa iskustvom na brojnim natjecanjima, ocjenjivalo je elemente: izgled, miris (aroma) i okus koktela te stručni rad. S obzirom, na velik broj natjecatelja i prijavljenih škola, izuzetno smo ponosni da je baš naš učenik Renato Hudić osvojio 1. mjesto u kategoriji „Najbolji okus, miris i izgled koktela“, što je svakako doprinos vidljivosti i promociji škole. Uz natjecanje, mentor i učenik su također sudjelovali na sajamskom dijelu koji je uključivao: prezentaciju ugostiteljske opreme, prezentaciju škola za barmene, promociju stipendija velikih hotelskih kompanija te razne tematske radionice.
Pripremio:
Josip Hoda