Kamelija kup
Autor: Ivana Manojlović, 7. 4. 2022.
U okviru projekta ReCeZa Regionalni centar Zabok, od 4. do 5. travnja o.g., učenice 3. THK razreda Srednje škole Zabok, Marinela Valjak, Nikol Fumić i Marija Jug, sudjelovale su na 12. natjecanju učenika kuharstva i slastičarstva, povodom Dana hrvatskog kulinarstva u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.
Prigotavljale su menu-a prema zadanim namirnicama: predjelo od skuše, glavno jelo od pilećeg zabatka i za desert kruške i sir, kao i tortu na temu ZIMA.
Natjecanje je bilo otvoreno za gledatelje pa su naše učenice imale priliku doživjeti atmosferu javnog nastupa te pogledati što i kako rade učenici iz drugih škola, ali i profesionalnih kuhara. Dojam s natjecanja je vrlo pozitivan, iako su stalno bile pod budnim okom ocjenjivača profesionalaca iz Hrvatskog kuharskog saveza. Učenice su vrlo zadovoljne svojim uradkom te se nadaju da će i sljedeće godine moći sudjelovati, kao maturantice na tom vrlo zahtjevnom i za njih sadržajnom natjecanju. Učenice Srednje škole Zabok pojavile su se prvi puta na takvom natjecanju i osvojile su u obje discipline 4. mjesto, a sve pod mentorstvom Tomislava Kožića.
Učenicama i mentoru čestitke.
Pripremio
Tomislav Kožić