« Lipanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene
U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik 3.Ua razreda, Patrick Šajnički sudjelovao je na 16. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene koji se održao u Višoj strukovnoj školi za ugostiteljstvo, wellness i turizam u Bledu u Sloveniji u razdoblju od 5. do 7. travnja 2022. godine.
S obzirom da se Slovenija ponosi sa svojom titulom zemlje održivog razvoja turizma i ekološke svijesti, ovogodišnja tema natjecanja bila je “Mystic Forest”.
Svi natjecatelji morali su pripremiti zanimljive i kreativne priče o nastanku svog koktela s potpisom, na temelju zadane teme te ih ispričati pred povjerenstvom i to na engleskom jeziku. Povjerenstvo je ocjenjivalo priču, upotrebu stranog jezika, prezentaciju i povezanost s temom natjecanja. Nakon toga uslijedila je priprema i prezentacija samog koktela. Učenik Patrick Šajnički pripremio je koktel pod nazivom “The Old Pilot’s Battle” kojeg je osmislio njegov mentor Kristijan Gregorić.
Članovi Udruge konobara i barmena Slovenije su ocjenjivali tehničku izvedbu pripreme koktela, a okus koktela i sveukupni dojam ocjenjivalo je posebno povjerenstvo - članovi sponzorskih organizacija ovogodišnjeg natjecanja - G3Spirits.
U drugom krugu natjecanja natjecatelji su demonstrirali svoje znanje pripreme klasičnih koktela. U izrazito jakoj konkurenciji ovog AEHT natjecanja, u kojem je nastupalo 25 natjecatelja iz 6 europskih zemalja (Austrija, Hrvatska, Latvija, Malta, Nizozemska i Slovenija), Srednja škola Zabok je prvi put sudjelovala pa možemo s ponosom reći da je učenik ostvario značajan uspjeh.
Patrick Šajnički osvojio je 1. mjesto u kategoriji “Best sustainable cocktail”.
Čestitamo učeniku i mentoru Kristijanu Gregoriću iz Hotela Kaj, koji je ujedno i bivši učenik Srednje škole Zabok.
Pripremila: Kristina Kovačec, prof.