17. Međunarodnog kulinarskog festivala ŠKMER
Autor: Ivana Manojlović, 15. 4. 2022.
U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici 3.THK razreda, Marta Srečić i David Matešić, sudjelovali su na 17. Međunarodnom kulinarskom natjecanju Biser mora, koji se održao u Supetru na Braču. Natjecanje se održalo od 8. do 12. travnja 2022. godine.
Projekt je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i učenika turističko ugostiteljskih škola. Osim natjecanja manifestacija uključuje master classove, cooking show-e, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i dr. Ove godine je sudjelovalo preko 500 kuhara iz 6 zemalja. Naši učenici nastupili su u disciplini Školsko timsko natjecanje srednjih škola sa temom Nacionalni menu i osvojili su odlično 2. mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji od 26 srednjih ugostiteljskih škola. U pojedinačnim juniorskim disciplinama, na temu Rižoto, Marta je osvojila zlatnu medalju sa najboljim rižotom natjecanja, dok je David osvojio treće mjesto i brončanu medalju, a sve pod mentorskom palicom Tomislava Vranića. Osim natjecanja učenici su pohađali i razne edukacije, radionice iz slastičarstva, master classove o ribi te usvajali znanja renomiranih Chefova iz Italije, Slovenije, Rumunjske, Hrvatske. Čestitke učenicima na osvojenim nagradama i časnom predstavljanju naše škole i zanimanja.
Pripremio:
Tomislav Vranić