preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

 > Nastava  > Projekti  > Zdravo i fino
Zdravo i fino

RADIONICA KUHANJA ZA DJECU „ZIMSKA GOZBA – TRADICIONALNA HRVATSKA KUHINJA ZA 21. STOLJEĆE” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Pevec, 5. 3. 2019. 09:14

U subotu 16. veljače 2019. godine  ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok održana je četvrta po redu, u ovom ciklusu radionica zdravog kuhanja u sklopu projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok, 

Kako je tema ovog ciklusa „Hrvatska tradicijska jela“ djeca se kroz radionice kuhanja upoznaju s tradicijskim regionalnim jelima hrvatske kuhinje, spajajući tradicionalna jela s modernim kuhinjama, uz korištenje zdravih i sezonskih namirnica i začina.

Radionicu zdravoga kuhanja za djecu  odradila je ekipa u kojoj su bili naši  učenici Borna Petrinec, Dominik Pellegrini, Marijana Županić,  Manuela Kolar i  Dominik Obrež sa profesoricama Ankom Ilinčić i Renatom Tršinski, uz  ekipu volonterki i volontera DND-a na čelu s voditeljicom kuhanja Snježanom Krpes i demonstratoricom, poznatom gastro stručnjakinjom Željkom Klemenčić i voditeljicom projekta Jasenkom Borovčak.

Tradicionalna jela u radionici bila su pripremljena u novom ruhu za 21. stoljeće.

Za doručak je posluženo, već uobičajeno, energetsko piće, ovaj put od banane, maslaca kikirikija, zobenog napitka s dodatkom spiruline.

Za ručak smo pripremili hranjivo rapsko sočivo (varivo) s grahoricama, ječmom i kukuruzom, domaće krumpirovo tijesto (valjušci ili šufnudle) s ljubičastim i narančastim batatom, zeleni umak od raštike i smeđi umaci od paste sezama i kikirikija, slana pita od poriluka te kao ravnoteža težoj zimskoj hrani svježa zimska salata s koromačem i narančom.

Za desert je pripremljen puding od riže sa začinima anisa i cimeta (inačica bakinog recepta riže na mlijeku) te čokoladna torta bez mlijeka, bijelog šećera i brašna,s tamnom čokoladom s visokim postotkom kakaa te s orašidima i medom

 [više]

PROJEKT:ZDRAVO I FINO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Pevec, 27. 9. 2018. 10:15

U subotu 15. rujna 2018. godine. u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok nastavljen je novi ciklus radionica zdravog kuhanja za djecu u okviru projekta „Zdravo i fino“ Društva Naša djeca Zabok.

Ovom radionicom zdravoga kuhanja za djecu nastavljen je četvrti ciklus projekta „Zdravo i fino“, a koncept ovoga ciklusa radionica kuhanja jest upoznavanje djece s tradicijskim regionalnim jelima hrvatske kuhinje, spremljenim na tradicionalni način, spajajući tradicionalno s modernim te korištenjem zdravih i sezonskih namirnica i začina na temu „Hrvatska tradicijska jela“.

 [više]

 



CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju