preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952256
Ovaj mjesec: 655
Ekonomist

ČETVEROGODIŠNJE ZANIMANJE

 

Ekonomist samostalno:

  • planira, organizira i obavlja računovodstvene poslove,
  • poslove kupoprodaje i poslove istraživanja tržišta,
  • poslove primjene marketinškog instrumentarija,
  • bankarske poslove i poslove osiguranja.

 

Mogućnosti zapošljavanja:

  • Opseg poslova i radni zadaci ovise o veličini tvrtke, odnosno organizacije u kojoj ekonomist radi.
  • Ekonomist se specijalizira za određene djelatnosti (trgovina, ugostiteljstvo, proizvodnja, usluge).

 

Nastavak školovanja:

  • Na svim višim i visokim školama u Republici Hrvatskoj u skladu s položenim razinama obrazovnog dijela i izbornih predmeta državne mature.

 

Elementi koji se boduju za upis u zanimanje EKONOMIST :

  • Opći uspjeh od  5. do 8. razreda, ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta : hrvatski jezik, matematika, 1.  strani jezik, povijest, zemljopis, tehnička kultura.

 

 

 

 

Obilježavanje Dana Europe

Antonija Hršak, Nikolina Buhin, Lovro Rogina, Danijela Filipčić i Lea Crnogaj, učenici trećih ekonomskih (3 Ea i 3 Eb) razrednih odjela pobijedili su na natječaju Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i uskoro, u suradnji s grupom studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kreću u realizaciju svog scenarija pripreme za obilježavanje Dana Europe.

 

       


 

Ukratko / učenici su poslali sukladno Pravilima, plan različitih aktivnosti koje bi se diljem Republike Hrvatske mogle provoditi tijekom ožujka i travnja, te plan aktivnosti i scenarij organizacije središnje proslave Dana Europe u Tehničkom muzeju u Zagrebu, 9. svibnja 2022. Pokazali su visoki stupanj motivacije i kreativnosti te u roku od tjedan dana osmislili ukupno 12 različitih aktivnosti, iako se u Pravilima tražila jedna ili nekoliko aktivnosti. Sve aktivnosti su potpuno razrađene, a neke od njih popraćene i letcima, plakatima i početnim video uratcima na otvorenom Tik-Tok profilu. Plan aktivnosti je trebalo povezivati s Europskim strategijama i s 11 područja na kojima su postavljeni ciljevi koji bi se za mlade trebali ostvariti, počevši od 2022. godine koja je ujedno proglašena i Godinom mladih.

Uradak je trebao biti odrađen ili u Power Point ili u Canva formatu (pretvoren u PDF) s najviše 20 stranica, uz prilog životopisa svih članova tima u Europass formi. Predan je 12. veljače kada je bio konačan rok predaje. Poveznica do predanog materijala nalazi se ovdje. Materijal je pregledavalo Povjerenstvo sastavljeno od zaposlenika Europske komisije i Ureda Europskog Parlamenta u Hrvatskoj prema unaprijed definiranim kriterijima. Ocjenjivala se tehnička izvedba i odgovor na zadatak (originalnost prijedloga i pristupa i relevantnost sadržaja), te kreativnost (prijedlog vizuala/dizajna ili fotografija, naziva predloženih aktivnosti te cjelokupni dojam prezentacije). Ukupni broj bodova je bio 100, a raspoređeni su sa 75 na prvom i 25 na drugom dijelu.

Dana 3. ožujka 2022.g. stigla je povratna informacija iz Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj da je tim Sanjaj & ostvari iz Srednje škole Zabok pobjednički, s istim brojem bodova kao i grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Zagebu te će imati priliku realizirati svoje zamisli o preliminarnim aktivnostima te o svim aktivnostima, uzvanicima, gostima i sudionicima na središnjoj svečanosti u Zagrebu, početkom svibnja. Uspjeh je to veći ukoliko se zna da su svi relevantni mediji, te mnogobrojne prenijeli informacije o natječaju, a mogli su se prijaviti svi u kategoriji između 16 i 27 godina.

Pozivamo sve da prate događanja i aktivnosti putem objave materijala na Tik-Tok te Instagram profilu tima Sanjaj & ostvari (@2022yearofyouth), na web stranici škole, putem Facebook profila škole i Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu. Poruke podrške, prijedlozi, materijali o provedenim radionicama, panelima, diskusijama, debatama, edukacijama i slično, moguće je poslati na zasebni mail timsanjajiostvari@gmail.com Kompletno Nastavničko vijeće, tim je upoznao s pojedinostima na sjednici, 7. ožujka 2022, a prezentacija i letak za prisutne su također u privitku materijala.

 

Izvješće pripremila mentorica tima Sanjaj & ostvari
Marija Dlesk, dipl. oec., prof. savjetnikPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Manojlović   datum: 8. 3. 2022.
preskoči na navigaciju