13. Štruklijada
TROGODIŠNJE ZANIMANJE
Kuhar radi na poslovima:
- pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.
Nastavak školovanja:
- Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
- Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
- Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.
Elementi koji se boduju za upis:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.
3. Palačinka kup
Autor: Ivana Manojlović, 3. 5. 2022.
U sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok, učenici Srednje škole Zabok, Karolina Škudar 3.Ub razred i Tomislav Štrumfin 3.Ua razred, sudjelovali su na 3. Palačinka kupu, koji se održao 26. travnja, u organizaciji Srednje škole Viktorovac, na glavnom gradskom trgu u Sisku.
Natjecanje učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola Središnje Hrvatske, osmišljeno je s ciljem promocije stručnih kompetencija učenika i promocije ugostiteljskih zanimanja. Učenici su pokazali vještine u stručnosti, brzini pripreme i prezentaciji palačinki te vještini flambiranja palačinki, koje su potom nudili posjetiteljima. Svrha ove smotre bila je razmjena iskustva i druženje učenika te promocija zanimanja. Mentori učenika imali su organiziranu edukaciju o autohtonim vinima Sisačko-moslavačke županije. Prelijepi dan završio je ručkom za sve učesnike, te podjelom zahvalnica za sudjelovanje na smotri.
Zabilježio:
Tomislav Vranić