Kuhar
13. Štruklijada
TROGODIŠNJE ZANIMANJE
Kuhar radi na poslovima:
- pripremanja, prigotavljanja i prodaje svih vrsta toplih i hladnih jela, raznih tipova, vrsta i područja u gastronomiji: wellness-programa, nacionalne, vegetarijanske ili riblje kuhinje, show cookinga i dr.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.
Nastavak školovanja:
- Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
- Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
- Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.
Elementi koji se boduju za upis:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.
Odlični rezultati učenika SŠ Zabok
Autor: Marijana Franc, 21. 12. 2016.
I ove školske godine učenici Srednje Škole Zabok bili su vrlo uspješni na mnogim natjecanjima na županijskoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Članak u privitku.