preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

 > Nastava

Weekend food festival, Rovinj 20.4.2024.

Autor: Ivana Manojlović, 22. 4. 2024.

U subotu, 20. travnja u Rovinju u sklopu gastronomske manifestacije Weekend Food Festival održano je finale  natjecanja Metro Junior Top Chef  i prezentacija pripreme zagorskih štruklja RCKTU Zabok.

Među pet finalista Metro Junior Top Chef natjecanja učenika trećeg razreda ugostiteljskih škola iz pet hrvatskih Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu natjecao se i učenik naše škole Nino Krizmanić pod vodstvom mentora Zdravka Semenskog. Natjecatelji su u 90 minuta pripremali jedno predjelo i jedno glavno jelo kojim su se odlučili predstaviti stručnom žiriju i brojnim posjetiteljima koji su u živo mogli pratiti proces pripreme jela. Naš se je učenik odlučio predstaviti s Carpaccom od brancina i Rolanim fileom brancina s glaziranim povrćem i kremom od celera.

Za sve njih bila je to prilika da testiraju svoja znanja, kreativnost i sposobnost snalaženja u stresnim situacijama.

Pod budnim okom žirija u kojem su sudjelovali stručnjaci s domaće i inozemne scene: turski chef i direktor istambulskog centra Gatronometro Maximilian J. W. Thomae, chefica Katarina Vrenc iz zagrebačkog Sopala, chef Tibor Valinčić iz zagrebačkog Dubravkinog puta, chef Pantelija Pekić iz zagrebačkog Kluba gastronomada, executive chef u Aminess Hotels & Resorts Matija Bogdan, urednik magazina Dobra hrana Gordan Zečić te Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane METRO Hrvatska.

Prema odluci žirija naš učenik je zauzeo 4. mjesto. Čestitamo ….




CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju