Weekend food festival, Rovinj 20.4.2024.
Autor: Ivana Manojlović, 22. 4. 2024.
U subotu, 20. travnja u Rovinju u sklopu gastronomske manifestacije Weekend Food Festival održano je finale natjecanja Metro Junior Top Chef i prezentacija pripreme zagorskih štruklja RCKTU Zabok. Među pet finalista Metro Junior Top Chef natjecanja učenika trećeg razreda ugostiteljskih škola iz pet hrvatskih Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu natjecao se i učenik naše škole Nino Krizmanić pod vodstvom mentora Zdravka Semenskog. Natjecatelji su u 90 minuta pripremali jedno predjelo i jedno glavno jelo kojim su se odlučili predstaviti stručnom žiriju i brojnim posjetiteljima koji su u živo mogli pratiti proces pripreme jela. Naš se je učenik odlučio predstaviti s Carpaccom od brancina i Rolanim fileom brancina s glaziranim povrćem i kremom od celera. Za sve njih bila je to prilika da testiraju svoja znanja, kreativnost i sposobnost snalaženja u stresnim situacijama. Pod budnim okom žirija u kojem su sudjelovali stručnjaci s domaće i inozemne scene: turski chef i direktor istambulskog centra Gatronometro Maximilian J. W. Thomae, chefica Katarina Vrenc iz zagrebačkog Sopala, chef Tibor Valinčić iz zagrebačkog Dubravkinog puta, chef Pantelija Pekić iz zagrebačkog Kluba gastronomada, executive chef u Aminess Hotels & Resorts Matija Bogdan, urednik magazina Dobra hrana Gordan Zečić te Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane METRO Hrvatska. Prema odluci žirija naš učenik je zauzeo 4. mjesto. Čestitamo ….