preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 11. 2015.

Ukupno: 952243
Ovaj mjesec: 642
Događanja

Projekti Mreža čitanja i Lektira na mreži u našoj školi

Već drugu godinu zaredom u našoj školi provodi se nacionalni projekt Mreža čitanja. Učenici iz mnogih hrvatskih škola natječu se u kvizu znanja i u izradi multimedijskih uradaka na temelju pročitanih knjiga. Ove godine pripremamo i čitamo romane hrvatskih autora - Putar i parizer Jerka Mihaljevića, Susjed Marine Vujčić i Crvena voda Jurice Pavičića. U ovim smo romanima uživali i pronašli dozu inspiracije i zanimljivih misli ili postupaka. U Mreži čitanja u ovoj školskoj godini sudjeluju tri naše učenice: Monika Leljak i Laura Trčak iz 3.THK razreda i Mateja Bubnjar iz 2.T razreda.


Učenica Mateja Bubnjar izvrsno je pripremila dva prva romana s popisa i plasirala se u završnu, nacionalnu razinu projekta. U toj trećoj fazi projekta, pripremamo uz prve dvije, i treću knjigu - Crvena voda Jurice Pavičića, izvrstan i napet kriminalistički roman. Drago nam je što smo imali priliku susresti se s ovim suvremenim romanima u čitanju i interpretaciji.

Također, naše učenice Monika Leljak i Laura Trčak sudjeluju i u nacionalnom projektu Lektira na mreži koji se odvija tijekom cijele ove školske godine u četiri projektne faze. Projekt nije nimalo jednostavan jer uključuje edukaciju mentora, projektne webinare, praćenje brojnih obavijesti i poveznica, evaluaciju i davanje povratnih informacija voditelju projekta, ali i vrednovanje i ocjenjivanje uradaka iz svih škola koje su uratke i poslale. Svaki uradak vrednuje pet mentora iz drugih škola. Sudjelovanje u projektu uključuje i savladavanje virtualnih alata i izradu multimedijskih uradaka. Monika i Laura u Canvi su izradile - napisale i vizualno oblikovale prekrasno pismo koje se temelji na Kležinoj drami Gospoda Glembajevi. Pismo je prema vrednovanjima mentora izabrano među trideset najboljih u drugoj fazi projekta.

Nadamo se da će nam se iduće godine priključiti još i više naših učenika kako bismo i dalje promovirali čitanje i kreativnost.

Učenike u oba projekta vode i pripremaju njihove mentorice:
Marijana Ivanković Škrinjar i Ana Gmaz Živko.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANA Gmaz Živko   datum: 18. 3. 2022.
preskoči na navigaciju