« Travanj 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Razred 4.THK 2021./22.
Ugostiteljsko posluživanje
Kuharstvo (sa slastičarstvom)
Zajedničke teme:
Turistički menu
Menu 1.
Rustikalna salata od purice *** Krepka juha Colbert sa žličnjacima od pšenične krupice *** Teleći odrezak na tirolski način Valjušci na pariški način Zelena salata *** Doboš torta |
Menu 2.
Bistra juha od peradi s domaćim rezancima *** Zapečeni patlidžani „Mali svijet“
*** Teleći medaljoni na havajski način Valjušci od pšenične krupice Salata od crvenog kupusa *** Francuska pita s jabukama
|
Menu 3.
Salata od hobotnice *** Krem juha od cvjetače *** Kosana pisanica Restani krumpir-kašica od špinata Miješana salata *** Voćni kup |
Menu 4.
Krem juha od rajčice *** Špageti na mediteranski način *** Teleći odrezak s pečurkama Hruskavci od krumpira Složena salata *** Voćna salata
|
Menu 5.
Bistra riblja juha *** Zapečeni poriluk *** Punjene lignje Kuhani krumpir Salata od crvenog radiča *** Sacher torta
|
Menu 6.
Talijanska salata *** Juha od graška s ljevancima *** Pohani list Colbert Blitva na dalmatinski način Zelena salata *** Odresci od vanilije |
Menu 7.
Salata od tunjevine *** Juha od mrkve s rižom *** Zapečeni savici od kovača na diplomatski način Krumpir na princezin način Salata od rikole *** Palačinke s ananasom
|
Menu 8.
Salata od hobotnice *** Teleća ragu juha *** Kijevski kotlet Prženi krumpir Grašak na maslacu Miješana salata *** Varenac od čokolade |
Menu 9.
Domaća goveđa juha sa rezancima *** Pečeni svinjeći kare Povrće na maslacu Zelena salata *** Savijača od jabuka
|
Menu 10.
Poširana jaja na gurmanski *** Pureća prsa na Orly način Pirjana riža Salata od krastavaca *** Palačinke sa orasima |
Nacionalni menu |
|
Menu 1.
Zagorska juha od krumpira *** Zapečeni zagorski štrukli *** Pečena purica s mlincima Salata složena *** Kukuruzna zlijevka |
Menu 2.
Dinja s pršutom *** Dalmatinska juha od bakalara *** Brancin na žaru – blitva Salata složena *** Fritule
|
Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu
Napomena: uz temu iz predmeta Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu bira se i strani jezik.