TEME ZA ZAVRŠNI RAD 4.THK 2023./24.
ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU
- Upravljanje imovinom u ugostiteljstvu
- Demografske promjene i njihov utjecaj na turistička kretanja u bližoj budućnosti
- Turistički razvoj slabije razvijenih zemalja
- Razvoj termalnog turizma u Hrvatskom zagorju
- Strategija razvoja turizma grada/županije XY
- Potencijal razvoja seoskog turizma u Hrvatskom zagorju
- Razvoj turizma – pogled u budućnost
- Medicinski i spa turizam – primjeri regionalnog razvoja
- Planiranje marketinških aktivnosti turističke destinacije
- Zimski turizam – izazovi i ograničenja razvoja
- Utjecaj turizma na razvoj gastronomskih destinacijskih proizvoda
- Trendovi u međunarodnim putovanjima i utjecaji na hrvatski turizam
UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 1
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 2
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 3
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 4
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 5
- Organizacija i posluživanje MENU-a broj 6
- Vino i sommelijerstvo
- Priprema i posluživanje mješanih pića u baru
- Organizacija i tehnike posluživanja Cocktail party za 100 osoba
- Organizacija i tehnike posluživanjna svečanog Buffeta za 100 osoba
- Organizacija i tehnike posluživanja banqueta za 100 osoba
KUHARSTVO (sa slastičarstvom)
TURISTIČKI MENI
MENI 1. Marinirani patlidžani *** Juha od špinata *** Pirjana goveđa pržolica u pikantnom umaku Restani krumpir Salata od mrkve *** Parfe od čokolade
|
MENI 2. Pašteta od patlidžana *** Juha od bijelog graha *** Pirjana svinjska pečenica s kuminom Gratinirani krumpir Salata od rotkvica *** Semifredo od lješnjaka
|
MENI 3. Juha od poriluka *** Zeleni rezanci *** Teleći sote u krem umaku Domaći pljukanci Salata od kelja *** Palačinke s bademima
|
MENI 4. Juha od riže s povrćem *** Trganci sa sirom *** Popržena goveđa pisanica na mađarski način Njoki od cikle Salata od mahuna *** Sladoled od buče
|
MENI 5.
Juha od graška s mahunama *** Špageti na milanski način *** Odrezak od špinata, umak od luka Povrće na žaru Salata od pečenih paprika *** Nabujak s narančom
|
MENI 6.
Juha od ječma *** Rižot na milanski način *** Chateaubriand Victor Hugo, madera umak Glazirane šparoge Salata od krastavaca **** Torta od oraha
|
MENI 7. Salata od hobotnice *** Krem juha od cvjetače *** Kosana pisanica Restani krumpir-kašica od špinata Miješana salata *** Voćni kup
|
MENI 8. Krem juha od rajčice *** Špageti na mediteranski način *** Teleći odrezak s gljivama Hrustavci od krumpira Složena salata *** Voćna salata
|
MENI 9. Bistra riblja juha *** Zapečeni poriluk *** Punjene lignje Kuhani krumpir Salata od crvenog radiča Zelena salata *** Sacher torta
|
MENI 10. Talijanska salata *** Juha od graška s ljevancima *** Pohani list Colbert Blitva na dalmatinski način Zelena salata *** Krema od vanilije
|
MENI 11. Salata od tunjevine *** Juha od mrkve s rižom *** Zapečeni kovač na diplomatski način Krumpir na princezin način Salata od rikole *** Palačinke s ananasom
|
MENI 12. Salata od hobotnice *** Teleća ragu juha *** Kijevski kotlet Prženi krumpir, grašak na maslacu Miješana salata *** Varenac od čokolade
|
MENI 13. Domaća goveđa juha s rezancima *** Rižot s vrganjima *** Pečeni svinjeći kare Povrće na maslacu Zelena salata *** Savijača od jabuka
|
MENI 14. Juha od boba *** Poširana jaja na gurmanski *** Pureća prsa na Orly način Pirjana riža Salata od krastavaca *** Doboš torta
|